De voeding van uw hond en kat is de belangrijkste basis van zijn gezondheid.
 
Door verschillende invloeden is de buitenkant van onze honden en katten drastisch veranderd, maar het spijsverteringskanaal is nog steeds hetzelfde als hun voorvader, de wolf/katachtigen. Goede voeding voor de hond en kat lijkt dus zoveel mogelijk op wat een wolf (of wilde katachtige) in het wild eet en dit zijn voornamelijk prooidieren. Dat is de voeding waar het lichaam op ingesteld is.
 
Een kat is bij uitstek een roofdier en leeft wat ze kan vangen in de vrije natuur; vogeltjes, muizen; alles gaat in het geheel naar binnen en de onverteerbare delen worden weer uitgepoept. Katten zijn voor 100% vleeseters en het is dus ook niet logisch om katten uitsluitend brokken te voeren. Door een overmaat aan granen (die in veel brokken voorkomen) krijgen katten vaak nier- en blaasproblemen.
 
Een hond is uiteraard geen wolf meer maar wel een roofdier. Honden eten zowel prooidieren en sinds ze in gezelschap met de mens leven, restjes die wij overlaten. Daarnaast eten honden soms ook een klein aandeel plantaardig materiaal; wortels, bessen en een paarden- of geitenkeutel is vaak ook een lekkernij (voorverteerd groenvoer!). Grote hoeveelheden granen die in brokken voorkomen, zou een hond dus uit zichzelf nooit eten.
 
Als we dus onze honden en katten met name brokken voeren dan geven wij onze viervoeters onnatuurlijk voer en kan dit op termijn gezondheidsproblemen opleveren. 

 
Goede voeding is hoofdzakelijk verse voeding!  

Afbeelding invoegen  
Gekookt, gebakken of anderszins verhitte voeding zoals brokken, blikvoer en diner is te eenzijdig. Honden en katten hebben ‘levend voedsel’ nodig en dit betekent spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees. Indien het lichaam continu ‘dood voedsel’ krijgt, kan het hier op den duur last van krijgen. In verse voeding zitten goede bacteriën en enzymen, deze zorgen voor een goede darmflora en leveren een bijdrage aan een goede voedselvertering. Een lichaam met een tekort aan enzymen verteert zijn voedsel niet op een efficiënte wijze en verliest daardoor zijn weerstand. Het wordt een goed doelwit voor degeneratieve aandoeningen, infecties en overgewicht.  
 
Ongeveer 70%(!) van de honden en katten met huid- of maag/darmklachten verbetert al aanzienlijk door enkel het voedingspatroon aan te passen en over te schakelen op vers vlees voeding

.