Naturis compleet versvlees voeding bevat de verhoudingen van ca 62% spiervlees, 20% bot/kraakbeen en 15% orgaan(lever, nier, pens, long), 3% vitaminen/mineralenmix, waarvan 1% vit/min en 2% zeewier (kelp). Naturis versvlees voeding is een goed verteerbaar product, hierdoor zullen honden zal aanzienlijk minder ontlasting produceren. Naturis KVV bevat geen gluten, granen of rijst.
  
Naturis voegt geen extra calcium/fosfor toe. De oorsprong van het calcium/fosfor komt uit de natuurlijke bron en is hierdoor zeer goed opneembaar:
1. Voor gevogeltesoorten: fijn gemalen botten
2. Voor rundersoorten: fijn gemalen botten en kraakbeen
3. Voor vissoorten: de gehele vis wordt hierbij verwerkt
 
Naturis versvlees voeding wordt gemaakt van vers vlees dat geschikt is voor menselijke consumptie en dat komt van EEG goedgekeurde slachthuizen. Al deze slachthuizen staan onder de strenge controle van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). Buiten de verplichte controles van het FAVV, laat Naturis het vlees iedere week controleren op salmonella en enterobacteriën in een erkend laboratorium om zodoende zeker te kunnen zijn dat er enkel kwalitatief goede grondstoffen verwerkt worden. 
 
Naturis versvlees voeding is zeer geschikt voor honden en katten met een granen allergie, aangezien er geen granen of rijst toegevoegd worden. Ook worden er geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen of bindmiddelen aan toegevoegd. Naturis is verkrijgbaar in 500 gram of 1000 gram rollen.
 
Tevens is Naturis KVV geschikt als eliminatie-dieet aangezien er diverse (enkelvoudige) soorten verkrijgbaar zijn. De grondstoffen worden bevroren of ijskoud verwerkt en worden niet verhit zodat de natuurlijke vitaminen, aminozuren en mineralen behouden blijven.