Blog en nieuws


Voeding en gedrag - zaterdag 11 juli 2020

In hoeverre beïnvloedt voeding het gedrag?
De meeste mensen staan hier niet bij stil. Toch is het heel logisch dat gedrag van zowel dieren als mensen in hoge mate beïnvloed worden door wat ze eten.
Hoe werkt dit bij honden?

Lees het hele bericht >
Groeipijn bij pups - zaterdag 27 juni 2020

Groeipijn, oftewel enostosis, komt meestal voor bij honden van middelgrote tot grote rassen en tussen leeftijd van een ½ tot 1 ½ jaar. Met name de snelgroeiende rassen kunnen hier last van ondervinden.
Lees in deze blog hoe je het kan herkennen en wat je met voeding kan doen om het te voorkomen.

Lees het hele bericht >
Hyperpermeabele darmen - maandag 20 april 2020

Heeft jouw hond last van (voedsel) allergie, huidproblemen, jeuk, overgevoeligheidsreacties en/of spijsverteringsklachten?

Het kan dan zijn dat het darmslijmvlies is aangetast waardoor er allerlei ongewenste stoffen, zoals toxines, bacteriën en slecht verteerde voedingsstoffen via de darmwand in het bloed komen. Dit wordt een hyperpermeabele darm, of leaky gut genoemd. Het immuunsysteem komt dan in actie om deze vreemde deeltjes te vernietigen. Als er toxinen in het spel zijn, zal ook de lever aan de slag moeten om deze onschadelijk te maken. Uiteindelijk kunnen er op diverse plekken in het lichaam ontstekingen ontstaan zoals bijvoorbeeld aan de poten, liezen en oren.


Lees het hele bericht >
Wat te doen bij een voedselallergie en voedseltolerantie? - dinsdag 18 februari 2020

Een voedselallergie wordt veroorzaakt door bepaalde eiwitten in de voeding. Een voedselintolerantie ontstaat door een onvermogen zijn een bepaalde stof uit de voeding te verteren. De klachten kunnen echter bij beide vormen hetzelfde zijn; bijvoorbeeld huidklachten, oorontsteking, diarree. Het beste kan je bij een vermoedelijke voedselallergie of voedselallergie een natuurlijk voeding, rauwe vers vlees voeding, gaan voeren. Eventueel kan je ook met een zelf gekookt menu aan de slag. Het is verstandig om dit met een voedingsdeskundige samen te stellen.

Lees het hele bericht >
Nieuwsbrief oktober 2019 - donderdag 17 oktober 2019

* Mogelijkheid om elke week honden - en kattenvoeding te bestellen! 
* Opleiding Orthomoleculaire Voeding voor honden; advies bij voeding gerelateerde problemen
* Volop keuze bij Kivo KVV
* Hoe stel je een goede voeding op basis van KVV samen?

Lees het hele bericht >